1.000 TL Üzeri Alışverişlerde Kargo Bedava!

Adım Adım Cable Crossover Nasıl Yapılır?

07-05-2024 01:47
Adım Adım Cable Crossover Nasıl Yapılır?

Cable Crossover, özellikle göğüs kaslarının iç kısmına odaklanan ve fazlasıyla verimli olduğu bilinen egzersizlerdendir. Göğüs kasları için izole egzersizlerden biri olması nedeniyle her zaman için doğru formda yapılması önemlidir. 


Cable Crossover hareketini nasıl doğru şekilde yapabileceğinizi sizler için anlattık;

  • Adım 1 - Makineyi ayarlayın: Cable crossover için makineye iki adet D-bar takmanız gereklidir. Ardından, makinenin yüksekliğini göğüs hizasına getirin. D-barları, elleriniz omuz genişliğinde açık olacak şekilde ayarlayın.
  • Adım 2 - Pozisyon alın: Makinenin karşısında dik durun, ayaklarınızı omuz genişliğinde açın. Sırtınızı düz tutarak karın kaslarınızı sıkın, D-barları sıkı şekilde kavrayın. Başlangıç pozisyonunda, kollarınızı yana doğru uzatın ve avuç içlerinizin birbirine bakacağı şekilde pozisyon alın. 
  • Adım 3 - Hareket: Nefesinizi vererek kollarınızı göğsünüzün önünde birleştirin. Kollarınızı birleştirdikten sonra birkaç saniye kadar bekleyin. Nefes alarak kollarınızı tekrar yanlara doğru açın. Hareketi mutlaka kontrollü şekilde, vücut formunuzu bozmadan yapmaya özen gösterin. 

Doğru Cable Crossover İçin İpuçları

Cable crossover yaparken egzersizlerinizden en yüksek verimi alabilmek adına aşağıdaki ipuçlarını takip edebilirsiniz; 

  • Formunuzu koruyun: Hareketi yaparken mutlaka sırtınızı düz şekilde tutun, belinizi bükmemeye özen gösterin. 
  • Kaslarınızı hissedin: Özellikle kollarınızın göğüs önünde birleştiği noktada kaslarınızın kasıldığını hissetmelisiniz. Eğer hissetmiyorsanız formunuzu tekrar gözden geçirin veya kullandığınız ağırlığı dengeli bir şekilde artırın. 
  • Ağırlıkları dengeli kullanın: Cable crossover, doğru formda yapıldığı zaman fazlasıyla güvenli bir egzersiz olsa da sakatlıkların önüne geçmek adına mutlaka dengeli bir ağırlıkla çalışmanız gerektiğini unutmayın. Kaldırabileceğinizden yüksek ağırlıklarla çalışmak kas yırtılmalarına ve iyileşmesi çok zor olan sakatlıklara sebep olabilir. 

Cable crossover, özellikle göğüs kaslarının iç kısmını çalıştıran, izole bir egzersiz olması nedeniyle sporcular tarafından sıkça tercih edilmektedir. Göğüs kaslarının çok daha dolgun ve estetik görünmesini sağlayan bu egzersiz, yeni başlayanlardan ileri seviye sporculara kadar herkes için uygundur. 

Cable crossover, vücudun genel güç ve dayanıklılığını artıran bir egzersiz olduğu gibi duruş bozukluğunun düzeltilmesinde de faydalıdır. Özellikle doğru formda ve düzenli şekilde yapacağınız bu hareket ile genel vücut postürünüzün düzelmesini sağlayabilirsiniz.

 
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.